Ιστορική Αναδρομή

48 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Η ιστορία της εταιρίας ξεκινάει το 1972 όταν οι ιδρυτές της Παρτσόγλου Πασχάλης και Τσίρης Νικόλαος δραστηριοποιήθηκαν σε έναν καινοτόμο για την εποχή κλάδο, αυτό της κατασκευής και τοποθέτησης αεραγωγών ψύξης – θέρμανσης. Με βασικές αρχές την τεχνογνωσίας τους, ίδρυσαν την ΨΥΚΤΙΚΗ – ΘΕΡΜΙΚΗ δημιουργώντας μία ικανή και αξιόπιστη ομάδα επαγγελματιών με γνώση και αγάπη για το αντικείμενο.

Όπως ήταν αναμενόμενο μέσα στα επόμενα χρόνια η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία. Η επέκτασή της σε νέες τεχνολογίες αλλά και σε τεχνικό εξοπλισμό, την βοήθησαν να αντιμετωπίσει δυναμικά τις αυξανόμενες προκλήσεις του κλάδου. Το 2000 η εταιρεία μεταφέρθηκε σε νέες υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης.

Το 2004, τα ηνία ανέλαβε η επόμενη γενιά, Παρτσόγλου Πρόδρομος και Τσίρης Κυριάκος, συνεχίζοντας και εξελίσσοντας με επιτυχία το έργο των προκατόχων τους. Αναλαμβάνοντας τα ηνία η νέα γενιά κατάφερε να δώσει μία νέα ώθηση επενδύοντας άμεσα μεγάλα κεφάλαια στην αναβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα. Διαρκές πυλώνας θεσπίστηκε από την νέα διοίκηση η άμεση αναβάθμιση στην εξειδίκευση και εκπαίδευση των στελεχών της. Κύριος στόχος και βασικό τους όραμα τους ήταν να προσφέρουν στην αγορά ποιοτικά αλλά και καινοτόμα συστήματα αεραγωγών ψύξης – θέρμανσης ώστε να καλύπτουν με αξιοπιστία ακόμη και στις πιο απαιτητικές κατασκευές.

Σήμερα η ΨΥΚΤΙΚΗ – ΘΕΡΜΙΚΗ ως μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές επιχειρήσεις στον κλάδο της, κατασκευάζει και υποστηρίζει κτιριακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια ενώ ολοκληρώνει με την μεγαλύτερη αξιοπιστία εφαρμογές ιδιαίτερων απαιτήσεων αξιοποιώντας τις πλέον εξελιγμένες και καινοτόμες τεχνολογίες. Απασχολεί πάνω από 15 εξειδικευμένα στελέχη ενώ παρέχει περισσότερες 25 έμμεσες θέσεις εργασίας.

1972 IΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕIΑΣ

Ιδρύεται η εταιρεία ΨΥΚΤΙΚΗ – ΘΕΡΜΙΚΗ από τους Παρτσόγλου Πασχάλης και Τσίρη Νικόλαος με κύριο αντικείμενο την κατασκευή τοποθέτηση αεραγωγών κλιματισμού. Η πρώτη έδρα της εταιρείας είναι στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

1980 ΣΥΝΕΡΓΑΣIΕΣ

8 Χρόνια μετά την έναρξή της, η εταιρεία συνάπτει στρατηγικές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες του κλάδου.

1994 ΡΑΓΔΑIΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗ

Η εταιρεία κερδίζει μεγάλο μερίδιο της αγοράς λόγω της άμεσης εξυπηρέτησης και της υψηλής ποιότητας των κατασκευών, αναπτύσσεται και πραγματοποιεί την πρώτη της μετεγκατάσταση σε μεγαλύτερο χώρο στην ίδια περιοχή.

1998 ΜEΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚHΣ

Η εταιρεία αναλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα έργα του κλάδου, την αποπεράτωση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ένα έργο το οποίο η διάρκειά του ήταν στους 12 μήνες με όγκο υλικών τους 300 τόνους. Η κρισιμότητα του έργου καθώς και η απαίτηση του ήταν η διασφάλιση της ακουστικότητας του χώρου. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία εγκατέστησε ειδικά ηχομονωτικά δίκτυα τα οποία εξασφάλισαν στο έπακρο την προαναφερθείσα απαίτηση.

2000 ΜΕΤΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ

Η εταιρεία εναρμονίζεται με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών και αποκτά νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.

2002 ΔΙΑΔΟΧH

Είναι η χρονιά της διαδοχής. Η εταιρεία περνάει στη δεύτερη γενιά και αναλαμβάνουν τη διοίκηση οι νεότεροι Παρτσόγλου Πρόδρομος και Τσίρης Κυριάκος οι οποίοι συνεχίζουν και διευρύνουν το όραμα της εταιρείας επενδύοντας σε καινοτόμο εξοπλισμό και καταρτισμένο προσωπικό

2003 ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜOΣ

Αγορά και επένδυση μηχανολογικού και εταιρικού εξοπλισμού (Αυτόματη γραμμή παραγωγής ορθογώνιων αεραγωγών).

2004 ISO

Πιστοποίηση της εταιρίας κατά EN ISO 9001:2000.

2007 ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜOΣ

Απο το 2007 ως το 2010 η εταιρεία εκσυγχρονίζετε ξανά. Αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού (Ραουλόποντα συρραφής στρογγυλών αεραγωγών). Αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού (Μονταδόρος κυκλικών αεραγωγών). Αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού (Μηχανή κατασκευής κυκλικών αεραγωγών ελικοειδούς ραφής).

2011 ΕΞΑΓΩΓEΣ

Υλοποιείται εξαγωγική δραστηριότητα στην Βουλγαρία στον κτιριακό χώρο ΙΚΕΑ. Παραδόθηκε στους 7 μήνες και χρειάστηκαν 300 τόνοι λαμαρίνας.

2013 ΠΙΣΤΟΠΟIΗΣΗ

Πιστοποίηση μετρήσεων πίεσης των αεραγωγών κατά ευρωπαϊκά στάνταρ: LUKA, EN 1507, 12237

2014 ΕΞΑΓΩΓEΣ

Συνεργασία με οίκο του εξωτερικού-Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία-προμηθεύοντας υλικά

Θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ?